Mitä tarkoittaa hevosen kimppaomistaminen?

Kimppahevosen omistajuus on jaettu useampaan osaan. Kyseessä ei siis ole mikään palvelu tai yritys, vaan hevonen on yhtymän jäsenten ikioma. Omistajia vain on useampia, ja päätökset tehdään yhtymän eli kimppatallin kokouksissa. Tarvittaessa voidaan äänestää, jolloin enemmistön kanta ratkaisee. Kuten sanonta tietää: jaettu suru puolittuu ja ilo moninkertaistuu!

Ravihevosen kimppaomistaminen alkaa yleensä siitä, että joku ottaa riskin, hankkii sopivan hevosen ja alkaa kerätä sen ympärille lisää omistajia. Toki valmiiksikin muotoutunut porukka voi etsiä itselleen kimppahevosta. Ravitalli Korvenheimon tapauksessa riskin on usein ottanut ravivalmentaja itse, eli kimppahevonen on ensin hänen omistuksessaan, ja kiinnostuneet asiakkaat voivat ostaa kimppahevosesta osuuksia tutustuttuaan siihen ensin rauhassa.

Ravitallin nettisivujen Myytävät-sivuilla on tietoa kimppahevosista, joiden osuuksia on kaupan. Hevosen ostohinnan lisäksi kulut jaetaan tasan omistusosuuksien suhteessa. Kimpanvetäjä vastaa ravihevosen rahaliikenteestä ja tiedotuksesta, joka toteutetaan pääasiassa sähköisesti. Lisää tietoa kimppahevosista ja niihin liittyvistä käytännöistä saa rohkeasti kysymällä!

Tutustu myytäviin kimppahevosiimme

Tähtihetkiä

Pitkän matkan taisteluvoitto

hazelhen-hermes.jpg

Kuva: Ida Laine

Turun PM-raviviikonloppuna yksi sunnuntaina 16.9.2018 ajetun Toto65-kierroksen kohokohdista oli Metsämäki Stayer. Ravitalli Korvenheimon rehellinen työmies Hazelhen Hermes pääsi lopulta keulapaikalle, mutta ruuna joutui spurttailemaan vielä sen jälkeenkin. Loppukaarteessa kanssakilpailija vaikutti jo karanneen maisemiin, mutta Hazelhen Hermes teki vielä yhden rynnistyksen ja ehti voittoon.

Katso video Veikkauksen arkistosta

Yhteistyössä

rocktape-nav.pngFT_primary_logo_blue.pngkrafft_blue.png