Mitä tarkoittaa hevosen kimppaomistaminen?

Kimppahevosen omistajuus on jaettu useampaan osaan. Kyseessä ei siis ole mikään palvelu tai yritys, vaan hevonen on yhtymän jäsenten ikioma. Omistajia vain on useampia, ja päätökset tehdään yhtymän eli kimppatallin kokouksissa. Tarvittaessa voidaan äänestää, jolloin enemmistön kanta ratkaisee. Kuten sanonta tietää: jaettu suru puolittuu ja ilo moninkertaistuu!

Ravihevosen kimppaomistaminen alkaa yleensä siitä, että joku ottaa riskin, hankkii sopivan hevosen ja alkaa kerätä sen ympärille lisää omistajia. Toki valmiiksikin muotoutunut porukka voi etsiä itselleen kimppahevosta. Ravitalli Korvenheimon tapauksessa riskin on usein ottanut ravivalmentaja itse, eli kimppahevonen on ensin hänen omistuksessaan, ja kiinnostuneet asiakkaat voivat ostaa kimppahevosesta osuuksia tutustuttuaan siihen ensin rauhassa.

Ravitallin nettisivujen Myytävät-sivuilla on tietoa kimppahevosista, joiden osuuksia on kaupan. Hevosen ostohinnan lisäksi kulut jaetaan tasan omistusosuuksien suhteessa. Kimpanvetäjä vastaa ravihevosen rahaliikenteestä ja tiedotuksesta, joka toteutetaan pääasiassa sähköisesti. Lisää tietoa kimppahevosista ja niihin liittyvistä käytännöistä saa rohkeasti kysymällä!

Tutustu myytäviin kimppahevosiimme

Tähtihetkiä

Kaksoisvoitto Kymenlaakso-ajossa 2018

jolly-roy.jpg

Kuva: Hanna Laakso

Kolmivuotiaat Jolly Roy ja Club Nord Easy tienasivat Kouvolan raviradan suurimmassa ikäluokkakilpailussa yhteensä 67 500 euroa.

Katso video Veikkauksen arkistosta

Yhteistyössä

rocktape-nav.pngFT_primary_logo_blue.png